Suomen epidemia 17. syyskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen väheneminen hidastuu, testien voimakas väheneminen jatkuu, ja positiivisten osuus nousee 4.0 prosenttia päivässä eli kolminkertaistuu kuukaudessa. Pohjois-Savon tilanne pahenee.

  Tänään THL ilmoitti 501 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja THL otti kiinni raportoinnin viivettä 13 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 501+0-13=488 (punainen viiva).

   Pohjois-Savossa ilmaantuvuus on viimeisen viikon aikana kasvanut 18.5 prosenttia päivässä = 160x kuukaudessa. Sairaanhoitopiiri ei kuitenkaan ole esimerkiksi rajoittanut nuorten juhlimista eikä myöskään määrännyt uusia rajoituksia, toisin kuin Vaasassa vuosi sitten.

    Suomen tartuntojen väheneminen johtuu 10-14 -vuotiaista, joiden keskuudessa ilmaantuvuus selvästi vähenee. Sekin johtuu todennäköisesti siitä, että testaus on vähentynyt. Muualla on jo kasvua.

     HUS näyttää olevan tartuntojen käännekohdassa. HUS:n alueella sekä 5-9 -vuotiaiden että 10-14 -vuotiaiden ilmaantuvuuden väheneminen on pysähtynyt, vaikka lasten ikäryhmien testausta on vähennetty selvästi.

      HUS:n alueella uuden testausstrategian tuoma tartuntojen aleneminen on jäämässä kahden viikon mittaiseksi. Ilmaantuvuus on ruvennut kasvamaan lähes kaikissa ikäryhmissä.

       Varsinais-Suomessa tilanne on lähtenyt pahenemaan jo viikko sitten. Uuden testausstrategian mukanaan tuoma tartuntojen aleneminen jäi viikon mittaiseksi.

        Varsinais-Suomessa teho-osasto tuli täyteen. Leikkauksia perutaan nyt. Lisäksi jäljitys laahaa jäljessä. Piirin viesti kuitenkin on, että "epidemia polkee paikallaan", ja piiri aikoo vähentää lasten testausta ja lieventää etätyösuosituksia.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto