Suomen epidemia 9. helmikuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Epidemia pahenee. Positiivisten osuus nousi uuteen ennätykseen, päivittäisten kuolemien määrä nousi uuteen ennätykseen, ja sairaanhoidossa olevien määrä on noussut takaisin vanhalle ennätystasolle.

  Päivittäisten kuolemien määrä on noussut uuteen ennätykseen. Kuolemat on nyt raportoitu arviolta 18.12. asti. Päivittäisten kuolemien määrä on tähän mennessä korreloinut vahvasti positiivisten osuuden kanssa (joka on 5-kertaistunut joulukuun alun tasolta).

   Myös kuolemien kolmen viikon keskiarvo on noussut uuteen ennätykseen. Suurin määrällinen kasvu on yli 80-vuotiaiden kuolemissa, ja 50-60 -vuotiaiden kuolemien määrä kasvaa nopeinta vauhtia (kasvuprosentti).

    Sairaanhoidossa olevien määrä sivuaa vanhaa ennätystä. 30.1. jälkeen kasvuvauhti on ollut keskimäärin 1.2 prosenttia päivässä = 1.4x kuukaudessa.

     Sairaanhoidossa olevien määrän nousun takana on merkittävä nousu KYS (Kuopio) ja TAYS (Tampere) erityisvastuualueilla. Myös OYS (Oulu) ja TYKS (Turku) nousevat.

      Tässä reaaliaikaista tietoa kuolemista Päijät-Hämeessä. THL on julkaissut kuolinpäivän mukaiset kuolemat noin keltaiseen viivaan asti (18.12.2021). Näyttää siltä, että Omicronista on tulossa koko epidemian ylivoimaisesti suurin määrä kuolleita.

       Tässä sekä 7 että 21 päivän keskiarvot.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto