Suomen epidemia 18. syyskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Testien määrä vähenee nopeasti ja positiivisten osuus nousee nopeasti. Uudellamaalla ilmoitettujen tartuntojen ilmaantuvuus on lähtenyt kasvamaan.

  Tänään THL ilmoitti 391 tartuntaa, poisti yhden, ja viive pieneni 4:llä, yhteensä 391+1-4=388 (punainen viiva). Osa luvuista on jäänyt puuttumaan kahtena edellisenä lauantaina.

   Pohjois-Savossa ilmoitetaan koko ajan enemmän tartuntoja. Tänään ilmoitettiin 40 lisää.

    PSSHP:n tilannekuvassa mainittu ilmaantuvuus on vanhentunut. Ilmoitettujen tartuntojen 14 päivän ilmaantuvuus on noussut melkein kaksinkertaiseksi (127).

    Huomenna 19.9. Pohjois-Savon epidemian 7 päivän ilmaantuvuus nousee nykyisellä vauhdilla koko epidemian toiseksi korkeimmalle sijalle. PSSHP ei kuitenkaan ole tehnyt mitään muutoksia rajoituksiin.

     Tässä esimerkki päinvastaisesta toimintatavasta. Vaasan piirissä testien määrä on noussut (eikä laskenut). Tulos: tartuntojen määrä vähenee nopeasti.

      Tässä taitaa olla syy siihen, miksi rokotuksiin on ruvennut pääsemään ilman ajanvarausta ja 3. rokotuskierros alkoi. Rokotukset eivät enää kiinnosta. Määrät ovat vähentyneet 26 prosenttia elokuun lopun jälkeen. Saattaa olla seurausta uudesta strategiasta.

       Kun elokuun lopulla alkoivat puheet siitä, että epidemia alkaa olla ohi, niin sekä rokotusten määrä että testien määrä on laskenut noin puoleen elokuun lopun huipputasolta. 6.9. lanseeratun uuden strategian jälkeen luisu on jatkunut.

        Uusi strategia ollaan sisäistetty ainakin Varsinais-Suomessa, missä sekä testien määrä että rokotusten määrä ovat pudonneet voimakkaasti. Samaan aikaan Tyks:in teho on kuitenkin tullut täyteen.

         Tässä V-S piirin äskettäinen tiedote. Olennainen viesti on, että epidemia polkee paikallaan. Kun katsoo testauksen ja rokotuksia hakevien lukuja ja täynnä olevaa tehoa, niin näyttäisi kuitenkin siltä että mennään huonompaan suuntaan.

          Myös HUS:n alueella uusi strategia on kuultu. Sekä testien määrä että rokotusten määrä ovat pienentyneet voimakkaasti.

           Vaasan piirissä rokotusten määrät ovat sen sijaan ylempänä kuin 27. elokuuta (mitä siellä on tehty?). Testien määrä on vähentynyt.

            On merkillepantavaa, että vaikka Pohjois-Savossa ilmaantuvuus nousee nopeasti, niin testien määrä vähenee. Ei ihme että tauti leviää.

             Tässä esimerkki päinvastaisesta toimintatavasta. Vaasan piirissä testien määrä on noussut (eikä laskenut). Tulos: tartuntojen määrä vähenee nopeasti.

              Jaa sosiaalisessa mediassa

              Arkisto