Suomen epidemia 27. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä laskee, vaikka testien määrä nousi uuteen koko epidemian ennätykseen. Positiivisten osuus laskee. Samaan aikaan ilmaantuvuus nousee kaikissa alle 20-vuotiaiden ikäryhmissä, nopeimmin 5-9 ja 10-14 -vuotiailla.

  Tänään THL ilmoitti 570 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 20 tartunnalla, yhteensä 570+0+20=590 (punainen viiva).

   Suomessa ilmaantuvuus nousi tänään kaikissa alle 30-vuotiaiden ikäryhmissä, mikä saattaa johtua lisääntyneestä testauksesta. 5-9 ja 10-14 -vuotiaiden saamien tartuntojen kasvu kiihtyi.

    Positiivisten osuus laskee nopeasti ja on seurausta 1) siitä että testeissä käydään enemmän ja 2) laskevista tartuntojen määristä.

     Testien määrä nousi jälleen uuteen ennätykseen. Määrät kasvavat tällä hetkellä 1.4 prosenttia päivässä = 50 prosenttia kuukaudessa.

      HUS:n alueella testien määrät ovat nousseet selvästi, ja positiivisten osuus on tullut alas. Sama kuvio toistuu useimmissa muissa sairaanhoitopiireissä (poikkeukset kohta). Mitään tilastoja siitä, minkä ikäisiä testataan, ei ole julkaistu.

       Ei ihme, että Länsi-Pohjassa ilmaantuvuus on maan alimpia. Länsi-Pohjassa testataan monin verroin enemmän kuin missään muualla Suomessa.

        Janan toisessa päässä on Keski-Suomi, missä testataan vähiten suhteessa väestöön. Testien määrät eivät viimeisen kuukauden aikana ole juuri muuttuneet.

         Venäjän rajan vaikutus ei näy Etelä-Karjalan testauksen määrissä kuin ehkä Ruotsin rajan vaikutus Länsi-Pohjan testien määrissä.

          Jaa sosiaalisessa mediassa

          Arkisto