Suomen epidemia 14. helmikuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Positiivisten osuus, sairaanhoidossa olevien määrä, vakavasti sairaiden määrä ja päivittäisten kuolemien määrät nousevat.

  Sairaanhoitopiirien raportoimien testien määrän väheneminen on jo lähes päättynyt. Myös THL on raportoinut samansuuntaista. Uusimmat luvut todennäköisesti päivittyvät vielä.

   Sairaanhoidossa olevien määrän kasvu jatkuu. 3.2. alkaneen kasvun vauhti on 1.25x kuukaudessa. Nopeimmin kasvaa KYS (viimeisen viikon kasvuvauhti on 5.4% päivässä = 6.3x kuukaudessa) ja TAYS (2.5% päivässä = 2.6x kuukaudessa).

    Vakavasti sairaiden määrä on lähtenyt kasvuun 5-6 päivää koko sairaanhoidon jälkeen. Kasvuvauhti on hieman kovempi: 1.5% päivässä = 1.5x kuukaudessa. myös HUS on kääntynyt kasvuun.

     Kuolemien kasvu jatkuu, mutta kasvuvauhti saattaa olla hidastumassa. Suurin osa tähänastisista kuolemista on johtunut todennäköisesti Deltasta. Kuolemat on nyt raportoitu noin 25.12. asti.

      BA.2 tartuntojen arvioitu osuus on noussut arviolta 15 prosenttiin kaikista tartunnoista (koko maa). Toisin sanoen: epidemian koko kasvu tulee todenäköisesti BA.2 variantista. Tällä vauhdilla BA.2:n huippu on maaliskuussa (tai huhtikuussa).

       Tässä alustava ennuste BA.2 epidemian kehittymiselle. Suomessa BA.1 epidemia lähti kunnolla kasvuun vasta sen jälkeen, kun BA.1 tartuntojen osuus kaikista tartunnoista oli noussut 80-90 prosenttiin. BA.2:lle se hetki on tällä hetkellä maaliskuun puolivälissä.

        Tanskassa BA.2 epidemia kiihtyy.

         Tanskassa myös kuolemien määrä on jyrkässä kasvussa.

          Kaikenlaista virallisten lukujen justeerausta on nyt menossa. Virus ei noista justeerauksista ikävä kyllä taida välittää.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto