Suomen epidemia 7. syyskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Positiivisten osuus nousee edelleen. Testauksen määrä laskee jyrkästi. Tartuntojen määrä laskee, mutta se siis johtuu testauksen vähäisyydestä. Sairaanhoidon tarve suhteessa 10 päivää aikaisemmin todettuihin tartuntoihin on noussut 3 viikon ajan.

  Landmark event: 50 päivää Englannin jälkeen (19.7.2021) myös Suomen hallitus teki 6.9. päätöksen rajoitusten olennaisesta höllentämisestä. Uutta strategiaa arvosteltiin tuoreeltaan sekavaksi.

  Testien määrä on aikavälillä 31.8.-3.9. laskenut 5.0 prosenttia päivässä (-78 prosenttia kuukaudessa).

   0-14 -vuotiaiden ilmaantuvuus putoaa kiihtyvällä tahdilla ja selvästi nopeammin kuin muilla ikäryhmillä. Tämä viittaisi siihen, että testaamisen vähentäminen kohdistuu nimenomaan lapsiin.

    27.8. jälkeen positiivisten testien osuus on kasvanut 2.1 prosenttia päivässä = 1.9x kuukaudessa. Nykyisellä kasvuvauhdilla edellinen huippu (3.8.) ohitetaan 2. lokakuuta.

     Tartuntojen määrä ei ole vähentynyt 4.9. jälkeen, vaikka testien määrä on tullut alas todella nopeasti. Veikkaan että seuraavaksi tartuntojen määrä rupeaa nousemaan, vaikka testien määrä vähenee edelleen.

      Tänään THL ilmoitti 544 tartuntaa, poisti 2, ja otti tunnettua raportoinnin viivettä kiinni 92 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 544+2-92=454 (punainen viiva).

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto