Suomen epidemia 20. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä vähenee edelleen. Nyt myös positiivisten osuus on ruvennut laskemaan, eli tartuntojen väheneminen ei enää johdu testauksen vähenemisestä. Tämä on hyvä asia.

  Tänään THL ilmoitti 684 tartuntaa, poisti 3, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 119 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 684+3+119=806 (punainen viiva).

   Suomessa ilmaantuvuus on ruvennut vähenemään lähes kaikissa ikäryhmissä. Kainuussa, Vaasassa ja Etelä-Karjalassa tartuntojen määrä kuitenkin nousee.

    Tilanne näyttää samanlaiselta kuin viime keväänä: täysin rokottamattomien 5-9 -vuotiaiden ilmaantuvuus on sinnikkäin kasvamaan. Peruskouluissa altistumisia on tänä syksynä moninkertaisesti, kun verrataan elokuuhun 2020.

     Myös yli 40-vuotiaiden ilmaantuvuus on laskenut. Yli 80-vuotiaiden ilmaantuvuuden nousu näyttää pysähtyneen.

      Alle 5-vuotiaiden ilmaantuvuus nousee edelleen Keski-Suomessa. Uudellamaalla tilanne on ollut pahin, mutta ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun.

       5-9 -vuotiaiden ilmaantuvuuden nousu Uudellamaalla on hidastunut, mutta Keski-Suomessa ja Kainuussa tartuntojen määrä kasvaa nopeasti.

        Keski-Suomessa on maan nopeimmin kasvava alle 10-vuotiaiden epidemia.

         Uudellamaalla (HUS) on 0-4 -vuotiaiden ilmaantuvuus ruvennut laskemaan. 5-9 -vuotiaiden ilmaantuvuuden nousu on hidastunut. Muun muassa Porvoo ja Sipoo ovat lähteneet suosittamaan kasvomaskeja kouluihin, toisin kuin pääkaupunkiseutu.

          Jaa sosiaalisessa mediassa

          Arkisto