Suomen epidemia 26. helmikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä nousi uuteen ennätykseen (720) Helsingin ja Vantaan vetämänä. Helsingissä 7 päivän ilmaantuvuus nousi uuteen ennätykseen, ja Vantaalla melkein. Myös muualla maassa nousua.

  Myös muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä nousi uuteen ennätykseen (674, punainen viiva). THL ilmoitti 720, ei poistanut yhtään ja otti viivettä kiinni 46 tartunnan verran.

   Tartuntojen määrä on viimeisen viikon aikana kasvanut lähes kaikkialla, missä tartuntoja on ollut paljon jo ennestään.

    Ilmaantuvuus on tänään noussut kaikissa suurimmissa kaupungeissa.

     Alle 30-vuotiaiden lähtö hiihtolomalle on pelastanut HUS:n viikon tähän mennessä. Suurin osa tartuntojen kasvusta viimeisen viikon aikana on tullut yli 30-vuotiaista. Sama hyvä kehitys jatkui tänään.

      Sen sijaan Uudellamaalla yli 30-vuotiaiden saamien tartuntojen määrä on kasvanut joka päivä.

       Yli 30-vuotiaiden tartunnat riittivät siivittämään Helsingin ilmaantuvuuden uuteen ennätykseen. Entä sitten, kun koululaiset palaavat lomilta ja sitten ollaan vielä 7.3. asti lähiopetuksessa? Ensi viikko tulee olemaan koko epidemian pahin. Miksi ei mennä välittömästi etään ?

        Vantaalla ilmaantuvuus nousi lähes uuteen ennätykseen. Odotan ilmaantuvuuden lähtevän vahvaan nousuun myös Vantaalla ensi viikolla. Nykyisellä kasvuvauhdilla (2x kuukaudessa) 500:n ilmaantuvuus saavutetaan 9. maaliskuuta.

         Testeissä ollaan vihdoin ruvettu käymään. Nyt ollaan jo lähellä joulukuun maksimia.

          Ahvenanmaalla on tullut lisää tartuntoja tänään. Satakunnassa ilmaantuvuus laskee jo. Pirkanmaalla ilmaantuvuus on nousussa, Varsinais-Suomessa nousu on hidastunut.

           Myös Varsinais-Suomessa ilmaantuvuus on laskenut maanantain 21.2. jälkeen.

            Varsinais-Suomessa alle 20-vuotiaiden tartuntojen määrän kasvu on vähentynyt jyrkästi sen jälkeen, kun hiihtolomat alkoivat.

             Kuten Uudellamaalla, niin myös Varsinais-Suomessa 20-30 -vuotiaiden tartuntojen kasvu on ruvennut hidastumaan hiihtolomien alettua.

              Kuten Uudellamaalla, niin myöskään Varsinais-Suomessa hiihtolomat eivät näytä juurikaan vaikuttaneen yli 30-vuotiaiden tartuntojen kasvuun.

               Sairaanhoidossa olevien käyrä nousee pystysuoraan ylöspäin. Viimeisten 12 päivän aikana määrä on kasvanut keskimäärin 5.6 prosenttia päivässä, eli tällä vauhdilla määrä 5-kertaistuu kuukaudessa. Kuolemat seuraavat noin 3 viikon viiveellä.

                Jaa sosiaalisessa mediassa

                Arkisto