Suomen epidemia 1. joulukuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen vakaa kasvu jatkuu, mutta testien määrä nousee ja positiivisten osuuden nousu on taittunut ainakin hetkeksi. Uudenmaan ilmaantuvuuden kasvu jatkuu maskeista huolimatta. Sairaaloiden luvut laskivat pitkästä aikaa.

  Tänään THL ilmoitti 1570 tartuntaa (uusi koko epidemian yhden päivän ennätys), poisti 6, ja otti viivettä kiinni 135 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 1570+6-135 = 1441 (punainen viiva)

   Tässä kuvassa kasvu on 2.6 prosenttia päivässä = power(1.026,30) = 2.2x kuukaudessa. Jouluaattona ilmoitetaan nykyisellä vauhdilla 2600 tartuntaa.

    Regressionkäyrä (musta viiva) approksimoi THL:n tartuntatautirekisterin (TTR) tartuntoja melko hyvin. Sekä TTR:n että sairaanhoitopiirien luvuista laskettujen tartuntojen kasvu on hieman hidastunut: maskit ja etätyö Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla vaikuttavat jo kasvuun.

     Nopea toiminta 3. rokotusten kanssa on saanut yli 65-vuotiaiden sairaanhoidon luvut putoamaan rajusti Englannissa.

      Englannissa on 2. ja 3. rokotuksen väli pienennetty kuudesta (6) kolmeen (3) kuukauteen. Tässä esimerkkiä Suomelle.

      Tässä Iso-Britannian terveysministeri Savid javid puhumassa rokotevälin lyhentämisestä kolmeen kuukauteen. @KirsiVarhila onko Suomessa harkittu 3 kuukauden annosväliä ?

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto