Suomen epidemia 29. kesäkuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Kasvuvauhti lakkasi nousemasta. Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa ilmaantuvuus nousee edelleen, mutta pohjoisempana tilanne näyttää ehkä vähän paremmalta. Kasvu nyt 8.7x kuukaudessa (7.5% päivässä).

  Tänään THL ilmoitti 219 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 46 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 219+0-46 = 173 (punainen viiva).

   17.6. alkanut ilmaantuvuuden nousu ja jalkapallotartunnat eivät toistaiseksi näytä vaikuttaneen testausmääriin. Testien määrä laskee edelleen.

    Luvut kasvoivat vielä illalla, kun Etelä-Savoon ja Itä-Savoon tuli lisää tartuntoja (Etelä-Savo 6 ja Itä-Savo 1). Etelä-Savossa ilmaantuvuus kasvaa, ja Deltaa (eli Intian varianttia) on löydetty sieltäkin.

     Ilmaantuvuus ei kasva Ahvenanmaalla, mutta muualla kasvaa. Varsinais-Suomi, Satakunta ja HUS nopeammin, Pirkanmaa hitaammin.

      Vaasassa tilanne on rauhallinen, Päijät-Hämeessä tilanne on parantunut, mutta Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Kanta-Hämeessä ilmaantuvuus on nousussa.

       Itä-Savossa tilanne paranee, mutta Etelä-Savossa, Etelä-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on nousussa. Lievää nousua myös Pohjois-Karjalassa.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto