Suomen epidemia 7. toukokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu jatkuu. Ilmaantuvuus nousee Helsingissä, Varsinais-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Salon epidemia pahenee nopeasti.

  Tänään THL ilmoitti 254 tartuntaa, poisti 2, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 27 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 254+2+27=283 (punainen viiva).

   Salo on nyt ohittanut Turun, Tampereen ja Vantaan tartuntojen määrässä (viimeiset 7 päivää). Lisäksi pitää ottaa huomioon raportoinnin viive: viimeisen 3-4 päivän aikana (eli viiveen aikana) tartuntoja on todennäköisesti tullut lisää.

    Uudellamaalla 7 päivän ilmaantuvuus ei noussut tänään. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että vaikka Helsingissä ilmaantuvuus nousee, niin sekä Espoossa että Vantaalla ilmaantuvuus laski tänään.

     Helsingissä 7 päivän ilmaantuvuus on noussut nyt viikon ajan. Aikavälillä 30.4.-7.5. ilmaantuvuus on noussut keskimäärin 2.4 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla 2x kuukaudessa).

      Salon epidemia nostaa koko Varsinais-Suomen ilmaantuvuutta nopeaa vauhtia.

       Salossa tilanne on muuttunut kymmenessä päivässä todella hyvästä todella huonoksi. Aikavälillä 28.4.-7.5. kasvunopeus on ollut keskimäärin 18 prosenttia päivässä (3.2x viikossa).

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto