Suomen epidemia 25. huhtikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Helsingin ja Vantaan tartuntojen väheneminen toi koko maan tartunnat takaisin vähenevälle trendille. Espoossa, Tampereella ja Oulussa ilmaantuvuus kasvaa.

  Tänään THL ilmoitti 197 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 8 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 197-8=189 (punainen viiva).

   Testien määrän väheneminen on lakannut ja määrä on asettunut noin 16000:n tasolle.

    Helsingissä 7 päivän ilmaantuvuus on lähtenyt laskemaan 4 päivää kestäneen nousun jälkeen. Tämäkin on hyvä asia.

     Myös Vantaalla ilmaantuvuus on lähtenyt laskemaan uudelleen, mutta on vielä 19.4. tason yläpuolella.

      Espoossa ilmaantuvuus on 19.4. jälkeen noussut keskimäärin 2.6 prosenttia päivässä (2x kuukaudessa). Tänään ilmaantuvuus laski hieman.

       Oulussa 7 päivän ilmaantuvuus on 11.4. jälkeen noussut keskimäärin 9.1 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla 14x kuukaudessa). Kolmen viikon päästä ilmaantuvuus on nykyisellä kasvuvauhdilla noussut 308:aan eli koko epidemian korkeimmalle tasolle.

        Turussa ilmaantuvuus on 19.4. jälkeen laskenut keskimäärin 1.2 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla -31 prosenttia kuukaudessa).

         Lahdessa 7 päivän ilmaantuvuus on 19.4. jälkeen laskenut keskimäärin -2.8 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla -57 prosenttia kuukaudessa).

          Kuopiossa 19.4. jälkeinen nousu on pysähtynyt ja 7 päivän ilmaantuvuus laskee jälleen. Ilmaantuvuus on todella alhaisella tasolla.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto