Suomen epidemia 23. kesäkuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Ylikuolemien määrä nousi yli 7500:n tasolle. Viimeisten neljän kuukauden aikana alle 80-vuotiaiden osuus ylikuolemista on noussut 25 prosentista 43 prosenttiin, ja työikäisten osuus ylikuolemista on 4.6-kertaistunut 14 prosenttiin.

  Suomessa on 1.1.2022 jälkeen kuollut 2972-1902= 1070 alle 80-vuotiasta turhaan. Suurin osa näistä kuolemista olisi voitu estää rivakasti tehdyillä 3. ja 4. rokotuksilla. Alle 80-vuotiaista on 40 prosenttia rokottamatta 3. kertaan, ja yli 95% on rokottamatta 4. kertaan.

   Nyt taisi myös selvitä, miksi THL taipui joulukuun alussa rokottamaan (lähes) kaikki suomalaiset: alle 80-vuotiaita, mukaanlukien työikäistä väestöä, rupesi ylikuolemaan kaikkien aikojen kovinta vauhtia ikinä.

    Kun 2. rokotukset rupesivat vanhenemaan syksyllä 2021, työikäisen väestön ylikuolleisuus 1786/52 = 30-kertaistui. Monta vuotta kestänyt hyvä trendi kääntyi. Huippu saavutettiin juuri ennen päätöstä 3. rokotuksista.

     Tässä vaiheessa kun THL 2.12.2021 jälleen kerran tarjosi taudin sairastamista (ja siis kuolemista) rokotteiden sijaan, massiiviset ylikuolemat olivat jo THL:n tiedossa. THL saa tiedot kuolemista 2-3 päivässä (me muut 2 kuukaudessa).

      Tässä osasuurennus samasta kuvasta (4). Jahkailemalla 3. rokotusten kanssa THL onnistui kääntämään työikäisen väestön negatiivisen ylikuolleisuuden kaikkien aikojen ennätykseksi. Puoli vuotta siihen meni.

       Samasta kuvasta näkyy myös, miten uusi kuolemien huippu on rakentumassa BA.2-epidemian myötä. THL on kuitenkin kieltänyt alle 80-vuotiaiden yleiset rokotukset. Ilmeisesti ei olla kuoltu vielä tarpeeksi.

        Syy siihen, ettei väestöä rokoteta, taitaa olla tässä. Yhdysvalloissa CDC:n mukaan 4. rokote alentaa riskiä kuolla 14-kertaisesti rokottamattomiin verrattuna (ja entä vanhentuneisiin 3. rokotuksiin verrattuna?).

         Laskenta menee näin. Pitää laskea riskiä kuolla (= 100 miinus rokotteen teho). Eli riski kuolla alenee (100-86)/(100-99) = 14/1 = 14-kertaisesti.

          Päättelen että liian tehokas 4. rokote olisi katastrofi THL:lle, jos tavoitteena on karsia liian kauan eläneitä. Tällaista rokotetta, joka alentaa riskiä kuolla 14-kertaisesti, yksinkertaisesti ei voida hyväksyä. Jos ei muuta niin pelataan aikaa.

           Tässä pelataan aikaa. Jokainen kuukausi = 500-1000 henkeä, joille ei tarvitse maksaa eläkkeitä eikä kalliita sairaanhoitokuluja.

           Tässäkin pelataan aikaa. Kaikki tarvittava tieto on FDA:lla, CDC:llä, EMA:lla, WHO:lla ja ECDC:llä jo olemassa.

            Ja tässä vasta pelataankin aikaa. Ministeri puhuu THL speakia, jossa yli 70-vuotiaat pelataan ulos. Avaan tätä asetelmaa seuraavassa.

            1) On mahdollista sanoa että "epidemia on hiipumassa" lähes tilanteessa kuin tilanteessa. - ensin vähennetään testausta (rajusti) - sitten tulee vähemmän tartuntoja - sen jälkeen voidaankin sanoa että epidemia hiipuu

             Tässä ministeri käyttää mittarina erikoissairaanhoitoa. Toisin sanoen terveyskeskusten vuodeosastot, jossa on 50% potilaista, ja joissa kuolee suurin osa sairastuneista, on jätetty kokonaan pois laskuista. (Ei tainnut olla tarpeeksi ankara tauti.)

             THL ja KRAR ovat hämmästyttävän pitkään saaneet pyörittää tätä kafkamaista prosessia, jossa vanhemmat ikäluokat jätetään kuolemaan. Mediassa ei juuri kukaan kritisoi, vaikka ylikuolemat ovat kaikkien aikojen ennätystasolla.

              Vanhemmat ikäluokat jäävät kuolemaan, sillä kuolemia ei lasketa. Yksikään THL:n ja KRAR:n mittari, millä rokotteiden tehoa mitataan, ei sisällä kuolemia. Vain erikoissairaanhoitoa mitataan (ja sinne ei vanhat pääse).

               Jaa sosiaalisessa mediassa

               Arkisto