Suomen epidemia 12. marraskuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Uusien tartuntojen kasvu laantuu edelleen. Etelä-Savo (Pieksämäki) ja HUS nousussa, Lapissa, Länsi-Pohjassa ja Pohjois-Pohjanmaalla aikaisempaa vähemmän tartuntoja.

  Tänään THL ilmoitti 197 uutta tartuntaa (punainen). Sairaanhoitopiirit ovat ilmoittaneet 92 tartunnasta, jotka eivät vielä näy THL:n luvuissa. Luku nousi 78:lla mm. Pieksämäen tartuntojen johdosta. Eli viiveen muutoksella korjattu ilmoitettujen määrä = 197+78 = 275.

   Tässä muuttumattomalla viiveellä lasketut ilmoitetut luvut (punainen viiva). Viimeisin luku on ylläoleva 275.

    Ilmoitettujen tartuntojen viikon keskiarvo, muuttumattomalla viiveellä laskettuna, näyttäisi edelleen olevan lievässä nousussa. Neljässä sairaanhoitopiirissä luvut nousevat ja 17:ssä ne laskevat. Tuo 4 riittää nostamaan koko Suomen luvut nousuun.

     Kaikilla 2-3 viikkoa sitten vallinneilla ongelma-alueilla, paitsi Pohjois-Savossa, on saatu tilanne hallintaan.

      Tilalle on kuitenkin tullut uusia. HUS-alueella tautia on liikkeellä koko ajan enemmän ja enemmän. Varsinais-Suomessa tilanne ehkä paranemassa. Satakunta nousee.

       Etelä-Karjalassa nousua ja Päijät-Hämeessä hiljaista nousua ilmaantuvuudessa. Muualla on tultu alaspäin.

        Etelä-Savossa ilmaantuvuus on noussut nopeasti Pieksämäen tartuntojen myötä, muualla tilanne näyttää olevan hallinnassa.

         Pohjois-Savossa tilanne ei näytä vielä olevan ohi, muualla tilanne on ehkä parantumassa.

          Länsi-Pohjassa ja Lapissa näyttäisi olevan toivoa epidemian kasvun hidastumisesta, Kainuussa lisää tartuntoja.

           Koko maan tasolla positiivisten osuus on noin 1.5 prosentin tasolla. SHP:den välillä on isoja eroja. (Tässä on oletettu, että Mehiläisen ja Terveystalon luvut on lisättävä THL:n ilmoittamiin lukuihin.)

            Testien määrä on vakiintunut noin 17000 testiin per päivä. (Tässä on oletettu, että Mehiläisen ja Terveystalon luvut on lisättävä THL:n ilmoittamiin lukuihin.)

             Jaa sosiaalisessa mediassa

             Arkisto