Suomen epidemia 23. joulukuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä näyttää vakiintuneen alemmalle tasolle. Tänään tartuntojen määrä nousi hieman (punainen viiva).

  Tänään THL ilmoitti 367 tartuntaa, poisti ja otti viivettä kiinni 33 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 337 (punainen viiva).

   Viikon keskiarvoilla mitattuna sekä tartuntojen määrä että kasvu ovat laskeneet tasaista vauhtia. Nyt näyttää siltä, että tämä väheneminen on hidastumassa.

    Sairaanhoidossa olevien määrä on kasvanut 15.11. jälkeen keskimäärin 3.4 prosenttia päivässä, eli nykyisellä vauhdilla sairaanhoidon tarve 2.7-kertaistuu kuukaudessa. Määrät ovat kuitenkin tulleet alas 15.12. jälkeen, hyvä juttu.

     Kuolemien määrä on kasvanut keskimäärin 9.6 prosenttia päivässä 18.11. jälkeen; tällä vauhdilla kuolemien määrä 16-kertaistuu kuukaudessa. Kuolemien kasvu toivottavasti rupeaa laantumaan noin 3 viikkoa tartuntojen huipun (2.12.) jälkeen.

      Tänään THL ilmoitti 8 uutta kuolemaa tietokantaan (keltainen). Kaikki kuolemat on nyt raportoitu noin 28.11. asti (musta pystyviiva).

       Tässä THL:n tilanneraportin ja tietokannan välinen kuolemien vertailu. Tilanneraportin luvuissa oleva viive on lähes sama kuin tietokannan 25 päivän viive. 6.12. julkaistu määrä on nyt 73:n verran pienempi kuin todellinen kuolleiden määrä 6.12.

        Suurimpien kaupunkien tilanne näyttää hyvältä viimeisen viikon aikana (vasen kuva), mutta ei enää ihan niin hyvältä kun katsoo viimeisen päivän kehitystä (oikea kuva).

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto