Suomen epidemia 6. tammikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu vähenee. Syy on testauksen vähäisyydessä. Samaan aikaan positiivisten osuus nousee edelleen.

  Testauksen määrä vähenee edelleen. THL:n testien määrä on vähentynyt noin 44 prosenttia siltä tasolta, millä se oli ennen joulua.

   Positiivisten osuus on enää 5 prosenttia 25.11. saavutetun marraskuun epidemian maksimin alapuolella.

    Helsingissä altistumisten määrä väheni merkittävästi koulujen syyslomien aikana 12.-18. lokakuuta. 27.11. voimaan tulleet uudet määräykset (2 tartuntaa ennen kuin altistuminen julkistetaan) vähensivät koulujen altistumisia noin viikon ajan.

     Koulujen päätyttyä 22.12. on sekä altistumisen että tartuntojen määrä pudonnut nopeasti. Koulut alkavat 7.1., ja ensin altistusten ja sitten tartuntojen määrä todennäköisesti lähtee nousemaan.

      Myös Vantaalla syyslomien (12.-18.10.) vaikutus näkyy selvästi. Koulujen sulkeuduttua 22.12. tartuntojen määrä on tullut alas noin kolmanneksen.

       Tampereella koulujen syyslomien aika oli syksyn rauhallisin. Marraskuussa koulujen massa-altistumiset + Klamydian epidemia (19.11. alkaen) näyttävät tuoneen tartuntoja joulukuulle asti. kunnes epidemia saatiin hoidettua. Sen jälkeen on tullut hiljaisempaa.

        Lahdessa oli koulussa altistuminen juuri ennen syyslomia. Marraskuussa koulujen altistumisten määrä kasvoi 20.11. alkaen Klamydian epidemian myötä melkoisesti. Tilanne saatiin hallintaan 6.12. aikaan. Kouluissa ja päiväkodeissa on ollut altistuksia lomienkin aikana.

         Jyväskylässä tartuntojen huippu oli lokakuussa tapahtuneiden koulujen altistumisten jälkeen. Marraskuun epidemia nosti koulujen altistumisten määriä. Lisää tietoja: altistumiset.fi ja @Tqwerty123a + Tiimi.

         Oulussa sekä Stora Enson epidemia että koulujen altistumiset saatiin hallintaan joulukuun aikana, ja tartuntojen määrä laski merkittävästi. Joululoman aikaan on altistumisia tapahtunut ravintoloissa, ja tartuntojen määrä nousee taas.

          Koko HUS-alueella tartuntojen määrä lähti laskemaan 26.11., sen jälkeen kun pääasiassa koulujen ja päiväkotien tapauksista koostuvien altistumisten määrä oli ruvennut vähenemään. Koulujen päätyttyä 22.12. tartuntojen määrä on vähentynyt 25 prosenttia.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto