Suomen epidemia 6. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvuvauhti hidastuu hieman, kun hiihtolomat Päijät-Hämeessä, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa ovat saaneet tartuntojen kasvun pysähtymään. Etelä-Suomessa ilmaantuvuus on kuitenkin nopeassa kasvussa.

  Tänään THL ilmoitti 648 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja viive kasvoi 69 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä on 717 (punainen viiva).

   Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa ilmaantuvuuden kasvu on pysähtynyt hiihtolomien aikana. Vaasassa ja Kymenlaaksossa ilmaantuvuus on laskenut melko lailla hiihtolomien aikana.

    Vain Keski-Suomessa ilmaantuvuus on hieman noussut hiihtolomien aikana. Kaikkialla muualla ilmaantuvuus joko on pysynyt paikallaan tai laskenut.

     Hiihtoloman aikana ilmaantuvuus on laskenut Keski-Pohjanmaalla. Ennen hiihtoloman alkamista ilmaantuvuus on nopeassa nousussa Pohjois-Savossa, mutta on saatu laskemaan Pohjois-Pohjanmaalla.

      Ennen hiihtolomien alkamista ilmaantuvuus on laskussa Kainuussa, Länsi-Pohjassa ja Lapissa. Hyvä.

       Suomen ongelma on tässä. Tässä kuvassa on 84 prosenttia Suomen tämän päivän tartunnoista. Ilmaantuvuus kasvaa ehtymättömällä vauhdilla samalla kun uusien varianttien osuus tartunnoista kasvaa. Pirkanmaan tilanne näistä parhain. Sielläkin on kasvua, mutta hitaampaa.

        Etelä-Suomen luvut ovat melko hyvin linjassa THL:n vaalipäivän ennusteen (6.2 prosentin päivittäinen kasvu) kanssa. Esimerkiksi Varsinais-Suomessa ilmaantuvuus on 25.2. jälkeen noussut 7 prosenttia päivässä, Espoossa 6.2, Vantaalla 5.6 ja Helsingissä 4.2 prosenttia päivässä.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto