Suomen epidemia 8. joulukuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Etelä-Savon epidemia pahenee nopeasti. Muualla maassa epidemia pääosin heikkenee, ja sitä myötä koko maan tartuntojen kasvu kääntyi negatiiviseksi (sininen viiva). Leviäminen kuntiin on pysähtynyt, ja kuntien keskimääräinen ilmaantuvuus laskee.

  Tänään THL ilmoitti 361 tartuntaa. Niistä 54 johtui siitä, että THL otti kiinni sairaanhoitopiirien raportointia. Jäljelle jää 307 (punainen viiva). Tartuntojen keskimääräinen kasvu (sininen viiva) on nyt kuudetta päivää negatiivinen.

   Taistelu koronaa vastaan on kuitenkin vasta alussa. Ongelma on tässä: tartuntojen päivittäinen määrä on vieläkin 87 prosenttia korkeampi kuin juuri ennen nousun alkua 18. marraskuuta. Tällä vauhdilla menee vielä 3-4 viikkoa, ennen kuin tilanne on palautunut. Best case.

    Niiden kuntien määrä, jossa on tavattu tautia viimeisen viikon aikana, on lakannut kasvamasta.

     Kuntien keskimääräinen 7 päivän ilmaantuvuus on nopeassa laskussa. Kiitos koko maan terveydenhuollon henkilökunnalle.

      Tässä 50 pahinta kuntien epidemiaa. Niiden kuntien osuus, joissa tilanne on parantunut vimeisen viikon aikana, nousi tänään 34 prosentista 42 prosenttiin. Viikko sitten luku oli vain 10 prosenttia.

       Eilisen jälkeen tilanne on parantunut 38 prosentissa näistä kunnissa. Eilen sama luku oli 30 prosenttia ja viikko sitten (1.12.) 12 prosenttia.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto