Suomen epidemia 8. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä laskee jo toista päivää peräkkäin. Hiihtolomat ovat hidastaneet tartuntoja (paitsi ei Etelä-Karjalassa), samalla kun Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa ilmaantuvuuden kasvu on toistaiseksi pysähtynyt.

  Tänään THL ilmoitti 459 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja raportoinnin viive kasvoi 24:llä, yhteensä 483 (punainen viiva). Tartuntatautirekisterin tartuntojen ennätys (1.3.) nousi 867 tartuntaan (vihreä viiva, luvut päivittyvät viiveellä).

   Uudellamaalla ilmaantuvuuden nousu pysähtyi (ainakin päiväksi). Samoin on käynyt muillakin näistä alueista, mutta voi olla myös sattumaa. Pirkanmaalla ilmaantuvuus kasvaa, mutta on alemmalla tasolla. Tässä kuvassa 81% tämänpäiväisistä tartunnoista.

    HUS:n alueella ilmaantuvuuden kasvu on vähintään hidastunut voimakkaasti. Katsotaan seuraavaksi, mistä se johtuu.

     Viimeisen kahden päivän aikana tapahtunut ilmaantuvuuden kasvun pysähtyminen tulee pääasiassa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Samalla pääkaupunkiseudun tartuntojen kasvu on hidastunut.

      Helsingin ilmaantuvuus nousi jälleen uuteen ennätykseen. Tartuntojen kasvu on 5.3. jälkeen ollut keskimäärin 0.8 prosenttia päivässä (26% kuukaudessa), eli on hidastunut selvästi.

       Vantaalla ilmaantuvuus vähenee. 4.3. huipun (503) jälkeen ilmaantuvuus on vähentynyt 0.8 prosenttia päivässä (-22 prosenttia kuukaudessa). Hienoa nähdä tällaista kehitystä Vantaalla. Toivotaan vaan, ettei johdu pidentyneistä viiveistä.

        Espoossa ilmaantuvuus vähenee samaa vauhtia kuin Vantaalla: -0.9 prosenttia päivässä eli tällä vauhdilla -25 prosenttia kuukaudessa. Tänään kuitenkin oli aika iso nousu. Toivotaan, ettei se jatku.

         Tartuntojen väheneminen Uudellamaalla tulee vanhemmista ikäryhmistä (yli 20-vuotiaat). Koulu- ja päiväkoti-ikäisten tartunnat kasvavat edelleen.

          Jaa sosiaalisessa mediassa

          Arkisto