Suomen epidemia 28. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen väheneminen jatkuu. Uudellamaalla ilmaantuvuus laskee edelleen (myös testien määrä on laskenut 15% viikossa), mutta Pirkanmaalla ilmaantuvuus nousee. Alle 20-vuotiaiden osuus tartunnoista nousi hiihtoloman jälkeiselle ennätystasolle.

  Tänään THL ilmoitti 458 tartuntaa, poisti yhden ja viive kasvoi 38 tartunnalla, yhteensä 497 (punainen viiva).

   Ilmeisesti Suomessa ollaan ymmärretty (ja siis viestitetty) tilanteen helpottaneen, kun testeissä käyminen on vähentynyt 9 prosenttia viimeisen viikon aikana.

    Kouluikäisten osuus tartunnoista nousi voimakkaasti ennen hiihtolomia, laski vielä nopeammin hiihtolomien aikana (20.2.-28.2. + 4 päivän itämisaika = 24.2.-4.3.) ja on tänään noussut koko vuoden ennätystasolle.

     Useissa sairaanhoitopiireissä on riennetty purkamaan kouluikäisten etäopetusta tilanteessa, missä variantit leviävät erityisesti nuorten keskuudessa. Jos päätöksiä lähiopetukseen siirtymisestä ei pureta, kouluikäisten osuus tartunnoista tulee nousemaan edelleen.

      Viimeisen viikon aikana tapahtunut tartuntojen vähentyminen on tapahtunut pääasiassa 20-39 -vuotiaiden keskuudessa. Kouluikäisten tartunnat eivät ole vähentyneet. Päinvastoin: kouluikäiset ovat nousseet toiseksi suurimmaksi ikäryhmäksi. 14 päivän keskiarvot.

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto