Suomen epidemia 4. kesäkuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen lasku näyttää toistaiseksi pysähtyneen. Tilanne on sama kuin eilen: Uudellamaalla ilmoitettujen tartuntojen määrä nousee. Vantaalla tartuntojen määrä on ollut kasvussa viikon ajan. Keravalla ja Järvenpäässä ilmaantuvuus kasvaa nopeasti.

  Tänään THL ilmoitti 125 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 7:llä tartunnalla. Yhteensä 125+0+7=132 (punainen viiva). Päiväkohtainen kasvu on noussut nollan vaiheille (sininen viiva).

   Vaikka muissa sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuus laskee, niin HUS:n alueella ilmoitettujen tartuntojen ilmaantuvuus (ja siis määrä) on lähtenyt nousuun 31.5. jälkeen.

    Vantaalla ilmaantuvuus on lähtenyt lievään nousuun 28.5. jälkeen, eli nousua on nyt takana viikko.

     Keravalla ilmaantuvuus on lähtenyt jyrkkään nousuun. Tartuntoja on ollut viimeisen kolmen päivän aikana enemmän kuin yli 3 kertaa suuremmassa Lahdessa.

      Myös Järvenpäässä ilmaantuvuus on lähtenyt nousemaan. Kasvuvauhti on noin 20 prosenttia päivässä.

       Helsingissä ilmaantuvuuden kehitys on ollut toistaiseksi melko hyvä. Nämä kuntien luvut kuitenkin tulevat 3-4 päivää ilmoitettujen lukujen perässä, eli ilmoitetuista luvuista näkee sairaanhoitopiirin suunnan nopeimmin.

        Espoossa tartuntoja on ollut viimeisen parin päivän aikana hieman enemmän kuin Keravalla (jossa 1/8 Espoon asukkaista).

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto