Suomen epidemia 6. huhtikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Testien määrä on pudonnut yli 40 prosenttia viikossa, ja positiivisten osuus on nopeassa nousussa (kuva). Tartuntojen määrä laskee, mutta ei ehkä anna oikeaa kuvaa tilanteesta.

  Pitkäperjantaihin mennessä testien määrä on pudonnut 35 prosenttia viimeisen kahden viikon aikana. Lisää pudotusta on todennäköisesti tulossa. (Eli se yllämainittu yli 40% oli liikaa, ainakin toistaiseksi.)

   Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan yhteenlaskettu testien määrä on ollut alimmillaan lauantain ja toisen pääsiäispäivän välillä. Odotan koko maan lukujen käyttäytyvän samalla tavalla.

    Todennäköisesti testeissä ovat käyneet etupäässä vain ne, joilla on ollut vahvimmat oireet. Pirkanmaalla positiivisten osuus oli eilen 7.7 prosenttia.

     Positiivisten tulosten osuus on näissä samoissa sairaanhoitopiireissä noussut toiseen pääsiäispäivään saakka.

      Jos tätä kuvaa korjataan testien määrän muutoksella (-35 prosenttia), ollaan suunnilleen samalla tasolla kuin maaliskuun puolenvälin huipulla (464/(1-0.35))=713). Eli nyt on vain odotettava.

       6.4. THL ilmoitti 331 tartuntaa, poisti yhden ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 4 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä on 331+1+4=336 (punainen viiva).

        Vaikka kuolemien määrä näyttää lähteneen laskuun, niin se ei näytä koskevan alle 30-vuotiaita. Ilmoitettujen alle 30-vuotiaiden kuolemien määrä on 27.1. jälkeen kasvanut nopeasti; heistä on nyt 2/3 sittemmin poistettu luvuista.

         Tässä on linkki huhtikuun analyyseihin...

          Jaa sosiaalisessa mediassa

          Arkisto