Suomen epidemia 11. marraskuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu näyttäisi hidastuvan edelleen. Lapissa ja Länsi-pohjassa altistumisten ja/tai tartuntojen määrä kasvaa, HUS-alueella samoin mutta hitaammin, muualla tartunnat näyttäisivät olevan laantumassa.

  Tänään THL ilmoitti 238 uutta tartuntaa (punainen). THL otti kiinni sairaanhoitopiirien raportoinnin etumatkaa (vaaleanpunainen). Tunnettu viive nyt 14 tartuntaa.

   Muuttumattomalla viiveellä laskettu ilmoitettujen uusien tartuntojen määrä ei kasva. Se, että suurimmassa osassa Suomea ilmaantuvuus laskee, rupeaa vaikuttamaan. Mutta vielä voi tulla isolla viiveellä tartuntoja ja nostaa kasvun takaisin.

    Lapissa tartuntojen määrä nousee altistumisten vanavedessä. Lapissa, kuten HUS-alueella, noin 5/6 altistumisista tapahtuu päiväkodeissa ja kouluissa. Nopeasti pahenevasta epidemiasta huolimatta oireettomia ei ole ryhdytty testaamaan. Lisää täällä: altistumiset.fi

    Lapissa ilmaantuvuus nousee edelleen.

     Länsi-Pohjassa tartuntojen määrä nousee vielä nopeammin kuin Lapissa. Viimeisen viikon aikana suurin osa altistumisista kouluissa. altistumiset.fi seuraa tilannetta. Testataanko oireettomia?

     Länsi-Pohjassa ilmaantuvuus nousee vielä nopeammin kuin Lapissa.

      Tarkempi arvio: 92 prosenttia HUS-alueen altistumisista on nyt kouluista. Lisätietoja+kartta HUS-alueen altistumisista: altistumiset.fi

      Tulos: HUS-alueella ilmaantuvuus nousee tasaista tahtia. Altistumiset tapahtuvat pääasiassa kouluissa, ja oireettomia (joita Vantaan Rekolassa oli 3/4 kaikista tartunnoista) ei testata. Samaan aikaan testauksen kapasiteettia on käyttämättä.

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto