Suomen epidemia 6. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu hidastuu edelleen. Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla tartuntojen kasvu hidastuu, mutta useassa sairaanhoitopiirissä tartuntojen kasvu on voimakasta.

  Tänään THL ilmoitti 738 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 60 tartunnalla, yhteensä 738+0+60=798 (punainen viiva).

   15-29 -vuotiaiden ilmaantuvuuden kasvu on taittunut. Se on hyvä uutinen.

    Huono uutinen: kasvu on siirtynyt yli 30-vuotiaisiin. Usean vanhemman ikäryhmän ilmaantuvuus kasvaa nopeasti.

     Sama kuva logaritmisella asteikolla (josta voi vertailla kasvunopeuksia). Yli 75-vuotiaiden ilmaantuvuus kasvaa nopeammin kuin millään muulla ikäryhmällä: 18.7. jälkeen ilmaantuvuuden kasvu on ollut keskimäärin 9.2 prosenttia päivässä (14x kuukaudessa).

      Englannissa 7 päivän ilmaantuvuus on lakannut alenemasta, vaikka testejä tehdään selvästi vähemmän kuin pari viikkoa sitten. Syynä on nuorten ikäryhmien ilmaantuvuuden nousu. Nyt myös 30-34 -vuotiaiden ilmaantuvuus on ruvennut nousemaan. 35-39 -vuotiaat seuraavana.

       Englannissa yli 40-vuotiaiden ikäryhmien ilmaantuvuus on laskenut sitä hitaammin, mitä vanhempia ihmiset ovat. Yli 80-vuotiaiden ilmaantuvuus ei ole juurikaan laskenut 19.7. jälkeen.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto