Suomen epidemia 27. lokakuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Arvioitu uusien tartuntojen kasvuprosentti nousee edelleen. Tänään THL ilmoitti 193 uutta tartuntaa. (Tässä olen olettanut, että THL:n viive ei ole muuttunut eilisestä.)

  Luvut ovat lähteneet taas kasvamaan. Tässä THL:n päivittäin ilmoittamat luvut ikäryhmittäin. 1) tässä kuvassa aikaisemmin löydetyt tartunnat on merkitty tälle päivälle 2) tässä on oletettu ikäjakauma tänään samaksi kuin eilen

   Kun THL:n ilmoittamista luvuista eliminoidaan THL:n viiveen muutos (niiden SHP:den osalta joista luvut ovat tiedossa), saadaan tämä kuva.

    Tästä kuvasta laskien: 1) Ilmoitettujen tartuntojen määrä saavutti maksiminsa (224) 14. lokakuuta. (Koulujen syyslomat alkoivat 12.10., ja koulujen altistumisista tartuntoihin menee 2-3 päivää altistumiset.fi datan mukaan).

    2) Tämän 14.10. huipun jälkeen ilmoitettujen tartuntojen määrä laski viikon ajan ja saavutti miniminsä 21. lokakuuta. Tämä lasku johtui kokonaan Vaasan epidemian laantumisesta.

     Kun Vaasan SHP otetaan pois THL:n ilmoittamista luvuista (sininen viiva), niin Suomen epidemia on itse asiassa kasvanut koko ajan.

      Globaali uusien tartuntojen kasvu tapahtuu pääosin Euroopassa (9.1% väestöstä) ja vähän Pohjois-Amerikassa (6.6%) plus Venäjällä (1.9%). Muualla maailmassa (82.4%) tartuntojen määrä laskee.

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto