Suomen epidemia 20. marraskuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Pahin päivä tähän mennessä (461 tartuntaa). Epidemia kiihtyy useilla alueilla (HUS, Päijät-Häme, Pirkanmaa, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa sekä Pohjois-Karjala). Yli 80-vuotiaiden tartunnat kasvavat nopeimmin.

  Tänään 89 tartuntaa johtui siitä, että THL otti kiinni raportoinnin viivettä. Muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä on siis 461 - 89 = 372. Nyt ollaan nopeassa kasvussa.

   Tänään ilmoitetut 461 tartuntaa näkyvät punaisella. Viive oli poikkeuksellisen suuri: 95% viive oli 8 päivää. Sairaanhoitopiireillä on edelleen ainakin 50 tartuntaa, jotka eivät näy THL:n luvuissa (vaaleanpunainen).

    Yli 40-vuotiaiden saamien tartuntojen määrä kasvoi keskimäärin 5.5 prosenttia päivässä viimeisen viikon aikana, eli määrä viisinkertaistuu nykyisellä vauhdilla kuukaudessa.

     Nopeimmin kasvavat yli 80-vuotiaiden tartunnat, joiden määrä nykyisellä vauhdilla 27-kertaistuu kuukaudessa (11.6% päivässä).

      HUS-alueen tartunnat kasvavat kiihtyvällä vauhdilla.

       Helsingissä 7 päivän ilmaantuvuus kasvoi viimeisen viikon aikana keskimäärin 5.5% päivässä eli 5-kertaistuu kuukaudessa. Kahden viimeisen päivän aikana kasvu on ollut 11.5% päivässä eli tartuntojen määrä 26-kertaistuu tällä vauhdilla kuukaudessa.

        Espoossa ilmaantuvuus on tullut alaspäin jo runsaan viikon ajan. Hieno juttu.

         Vantaalla 7 päivän ilmaantuvuus on pääkaupunkiseudun korkein, mutta sen kasvu on selkeästi hitaampaa kuin Helsingissä. 7 päivän ilmaantuvuus kasvaa noin 4.3 prosenttia päivässä, eli tartuntojen määrä 3.5-kertaistuu kuukaudessa nykyisellä vauhdilla.

          Yhteenveto: Helsingin osuus HUS:n alueen epidemiassa on ratkaisena Helsingissä ilmaantuvuus kasvaa 1.5-7 -kertaista vauhtia Vantaaseen verrattuna. Espoo tulee alas. Vihdissä on pahannäköinen epidemia, mutta määrät ovat pienempiä.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto