Suomen epidemia 19. lokakuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu on pudonnut nollaan, mutta se johtuu edelleen vähenevästä testien määrästä. Samaan aikaan kuolemien sekä sairaanhoidossa olevien määrät kasvavat koko ajan.

  Tänään THL ilmoitti 580 tartuntaa, poisti yhden, ja otti raportoinnin viivettä kiinni 59 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu (eli sairaanhoitopiirien lukuihin perustuva) uusien tartuntojen määrä on 580+1-59=522 (punainen viiva).

   Testien suunta on edelleen alaspäin.

    Positiivisten osuus nousee edelleen. Tänään raportoitujen testien johdosta luvut tulivat hieman alas, mutta suunta on edelleen ylöspäin.

     Kuolemien määrän jyrkkä nousu jatkuu linjassa sairaanhoidon kanssa. Tänään raportoitiin 8 uutta kuolemaa ja eilen 5.

      Kun katsotaan niitä sairaanhoitopiirejä, missä testataan vähiten suhteessa tartuntoihin, esiin nousevat ne alueet joissa sairaanhoidon tilanne on pahin.

       Tässä tarkempi kuva positiivisten osuuden viimeaikaisesta noususta Suomessa. Toisin sanoen maassa testataan koko ajan vähemmän suhteessa löydettyihin tartuntoihin. Luvut ovat viimeisen viikon aikana lähteneet taas nousemaan.

        Tässä ne sairaanhoitopiirit, joista Suomen positiivisten osuuden nousu tällä hetkellä johtuu. HUS ei ole mukana. Monessa kuvan sairaanhoitopiirissä on paheneva epidemia, mutta ei vaan testata enempää.

         Ja tässä ne sairaanhoitopiirit, jotka joko ovat onnistuneet alentamaan positiivisten osuutta 1.-4.10. huipun jälkeen, tai jossa positiivisten osuus on selvästi koko maan tason alapuolella.

          Lähes kaikissa Itä-Euroopan maissa Covid-19 leviää nyt eksponentiaalisesti (= piirtää suoraa viiva log asteikolla). Venäjän ja Valko-Venäjän lukuihin ei kannata luottaa.

           Moskovassa alkaa pysy-kotona lockdown yli 60-vuotiaille. Tilanne näyttää virallisia lukuja pahemmalta. Ja missä on Sputnik ?

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto