Suomen epidemia 10. tammikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä on jäämässä korkeammalle tasolle, jonne se nousi eilen. 28.12. jälkeen tartuntojen määrä on kasvanut keskimäärin 0.75 prosenttia päivässä (25% kuukaudessa).

  Tässä yleiskuva epidemiasta. Koulujen syyslomien jälkeisen tartuntojen aallonpohjan (21.10.) jälkeen tartuntojen määrä on kasvanut keskimäärin 0.5 prosenttia päivässä.

   Tänään THL ilmoitti 198 tartuntaa, poisti 2 tartuntaa, ja viive pieneni 11 tartunnalla, tulos 189 tartuntaa (punainen viiva). Viikon keskimääräinen kasvu lievästi negatiivinen (sininen viiva).

    Sunnuntaisin ja maanantaisin ilmoitetaan normaalia vähemmän testejä, ja tiistaina enemmän. Tänään noin 4 prosenttia normaalista. 95% testeistä on raportoitu viimeistään 4-5 päivän kuluttua näytteenotosta.

     Positiivisten osuus tulee noin 5 päivän viiveellä. Käyrä näyttäisi tasaantuvan, mutta tässä ei vielä ole mukana eilisiä kohonneita lukuja. Tartunnat tulevat siis nopeammin kuin testit, kiitos niitä raportoivien sairaanhoitopiirien.

      Korona on jälleen lähtenyt leviämään kuntiin. Vajaassa viikossa noin kolmasosa 15.12. jälkeen tapahtuneesta suotuisasta kehityksestä on menetetty.

       Tässä päinvastainen esimerkki. Länsi-Pohjassa tartunnan saaneiden määrä kasvaa, mutta altistumisia ei ole julkistettu.

        Torniossa, jossa oli 19 tartuntaa vuoden viimeisellä viikolla, tilanne on vielä selkeämpi. Lehtiuutisten perusteella voisi kuvitella, ettei kaupungissa ole tautia ollenkaan. Riittävätkö viranomaisten varoitukset ?

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto