Suomen epidemia 2. joulukuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Uusien tartuntojen määrä (muuttumattomalla viiveellä laskettuna) lähti uuteen nousuun. 7 päivän ilmaantuvuus nousee useissa väkirikkaissa sairaanhoitopiireissä (HUS, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Pohjois-Pohjanmaa).

  Tänään THL ilmoitti 420 tartuntaa. Lisäksi 1) sairaanhoitopiirit ovat ilmoittaneet 34 tartunnasta ja 2) Oulussa noin 150 tartuntaa vielä ilmoittamatta. Yhteensä 614 (punainen viiva).

   Mainitsin niistä 28. marraskuuta.

    Tänään tuli uutinen 150 tartunnasta. Lisäksi Oulun kaupunki on raportoinut tehtaalta yhteensä 69 tartuntaa 1.12. mennessä.

    Lisäksi Oulussa on "suuri määrä näytteitä" odottamassa analysointia.

    Suurimmissa kunnissa 7 päivän ilmaantuvuus on pääasiassa noussut viimeisen viikon aikana. Lempäälässä tilanne on näistä pahin (Oulu menee ohi kun ne 150 tartuntaa raportoidaan). Salossa ilmaantuvuus on noussut eniten.

     Tänään 7 päivän ilmaantuvuus on noussut suurimmissa kaupungeissa. Tässä ei ole mukana sairaanhoitopiirien julkaisemat luvut, eli todellinen kuva on huonompi.

      Tässä on maan pahimmat epidemiat (mittarina 7 päivän ilmaantuvuus). Näistä suurimmassa osassa ensimmäinen tartunta on alle viikon vanha.

       HUS-alueella 7 päivän ilmaantuvuus on ruvennut nousemaan uudestaan. Espoo tulee alas, Helsinki ja Vantaa nousevat.

        Espoossa ilmaantuvuus on tullut alas vajaan viikon ajan. Tänään samalla tasolla kuin eilen.

         Vantaalla ilmaantuvuus nousee toista päivää.

          Helsingissä ilmaantuvuus nousee hieman nopeammin kuin Vantaalla.

           Myös Lahdessa ilmaantuvuus on lähtenyt nousemaan. 14 päivän ilmantuvuus nousee 11 prosenttia päivässä eli tartuntojen määrä 23-kertaistuu kuukaudessa.

            Jaa sosiaalisessa mediassa

            Arkisto