Suomen epidemia 19. helmikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu jatkuu, mutta kasvuvauhti heikkeni hieman, kun HUS-alueen nopea kasvu heikkeni hieman. Satakunnassa ja Etelä-Savossa ilmaantuvuus nousee nopeasti; Vaasassa, Lapissa, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa myös nousussa.

  Viiveet kasvavat. Tartuntatautirekisterin arvioitu viive on noussut noin 14 päivään: 6.2. jälkeen sininen viiva on melkoisesti ilmoitettujen tartuntojen alapuolella. (Viive mitataan vaakasuoraan sinisen ja punaisen viivan väliltä, ja lähti kasvamaan 24.1. jälkeen.)

   Nyt kun TTR:n viive on 2-3 viikkoa, niin ei voi todeta muuta kuin että onneksi on nämä sairaanhoitopiirit, jotka raportoivat 1) tartunnat 2) testit 3) variantit 4) rajatestit niin on sentään joku ymmärrys epidemiasta.

    Raumalle tuli tänään arvioitua enemmän tartuntoja ja luvut kasvoivat. Huomenna ohitetaan syksyn epidemian ennätys (461 tartuntaa 30.11., viikon keskiarvo).

     Tänään THL ilmoitti 444 tartuntaa, poisti 0 ja viive kasvoi 30 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä on 474 (punainen viiva).

      Jaa sosiaalisessa mediassa

      Arkisto