Suomen epidemia 3. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu hidastuu, mutta on edelleen korkealla tasolla (5.5% päivässä = 5x kuukaudessa). Tartuntojen kasvu hidastuu kaikissa suurissa sairaanhoitopiireissä; Ahvenanmaalla ja varsinkin Kainuussa tartuntojen määrä kasvaa voimakkaasti.

  Myös viikossa tapahtunut ilmaantuvuuden muutos on pienentynyt. Ilmaantuvuus siis nousee edelleen, mutta ei ihan yhtä nopeasti kuin viikko sitten.

   Nykyisellä kasvuvauhdilla (5.5 prosenttia päivässä) kymmenen päivän päästä tartuntoja on vajaat 1200 päivässä. Pienetkin erot kasvussa voivat johtaa isoihin muutoksiin tässä lyhyen aikavälin ennusteessa.

    Tänään THL ilmoitti 692 tartuntaa, poisti 16 tartuntaa, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 85 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 692+16-85=623, eli 9% enemmän kuin viikko sitten (570).

     Sairaanhoidossa olevien määrä nousi eilen 49 prosenttia. Sairaanhoidossa olevien suhde 10 päivää aikaisemmin löydettyihin uusiin tartuntoihin on lakannut hidastumasta (musta viiva).

      Sairaanhoidossa olevia on 4. aallossa ollut tähän mennessä noin puolet vähemmän suhteessa uusiin tartuntoihin kuin 2. ja 3. aallossa keskimäärin (keltainen viiva).

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto