Suomen epidemia 13. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä on lähdössä kasvamaan. Helsingissä ja Espoossa tartuntojen kasvu kiihtyy. Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Pohjois-Savossa hiihtolomien jälkeinen kasvu on nopeaa.

  Tänään THL ilmoitti 691 tartuntaa + 1 poistettu + viive kasvoi 57:llä = 749 (punainen viiva).

   4 päivän ennuste. Jos nykyinen noin 750 päivittäisen tartunnan taso ei pienene eikä kasva, niin seuraavien neljän päivän aikana koko maan luvut rupeavat kasvamaan melko kovaa vauhtia. Suurin yksittäinen tekijä on Helsingin tartunnat. Tähän siis tartuntojen kasvu vielä päälle.

    Helsingissä sululla ei ole ollut vaikutusta. Ilmaantuvuus on 7.3. jälkeen noussut keskimäärin 2.4 % päivässä, eli nykyisellä vauhdilla tartuntojen määrä kaksinkertaistuu kuukaudessa. Viimeisen kahden päivän aikana vauhti on vain kiihtynyt (2.4x kuukaudessa / 3.0 % päivässä).

     Espoossa ilmaantuvuus on 7.3. jälkeen noussut keskimäärin 4.4 prosenttia päivässä, eli tällä vauhdilla tartuntojen määrä 3.6-kertaistuu kuukaudessa (500:n ilmaantuvuus 24.3.). Viimeisen kahden päivän aikana vauhti on kiihtynyt 6.8 prosenttiin päivässä (7x kuukaudessa).

      Vantaalla ilmaantuvuus on 4.3. huipun jälkeen laskenut keskimäärin 0.4 prosenttia päivässä. Hyvä juttu (mistä johtuu?). Kahden viimeisen päivän aikana ilmaantuvuus on lähtenyt hieman nousemaan.

       Niiden kuntien määrä, jossa koronaa on tavattu viimeisen viikon aikana, on noussut koko ajan. Helmikuun alun jälkeen nousuvauhti näyttää hieman hidastuneen.

        Ahvenanmaalla ja Satakunnassa tilanne paranee. Uudellamaalla ilmaantuvuus nousee Helsingissä ja Espoossa, muualla pääosin on parantunut.

         Vaikka muualla tilanne pääosin paranee, niin Helsingin ja Espoon nopeasti kasvavat tartuntojen määrät (71 prosenttia Uudenmaan tartunnoista) vetävät koko Uudenmaan tartuntojen määrää ylöspäin.

          Jaa sosiaalisessa mediassa

          Arkisto