Suomen epidemia 22. helmikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu hidastuu hieman. Uudellamaalla ilmaantuvuus kasvaa entiseen tahtiin; mutta nyt on puhjennut useita uusia paikallisia epidemioita, viimeksi viikonlopun aikana Ahvenanmaalla ja Etelä-Karjalassa.

Tänään THL ilmoitti 390 tartuntaa, ei poistanut yhtään ja raportoinnin viive kasvoi 20:llä. Yhteensä 410 muuttumattomalla viiveellä laskettua tartuntaa (punainen viiva). Tämän päivän luvut saattavat vielä muuttua.

Uusien tartuntojen määrä on nyt noussut 81 prosenttia 17.1. jälkeen. Sairaalapaikkojen määrä on noussut lähes samassa suhteessa: 70 prosenttia 14.2. jälkeen. Tartuntojen määrän kasvuvauhti on tällä hetkellä 5x kuukaudessa.

Helsingin ilmaantuvuus nousi uuteen ennätykseen. Tartuntojen määrä on 16.2. jälkeen kasvanut keskimäärin 4.3 prosenttia päivässä, eli tällä vauhdilla tartuntojen määrä 3.5-kertaistuu kuukaudessa.

Helsingin vastakohta on Espoo, jossa ilmaantuvuus on alle puolet Helsingin tasosta, ja uusista varianteista huolimatta ilmaantuvuuden kasvu on ollut maltillista. Jäljitys toimii ja siihen on panostettu. Entä Helsingissä?

Tässä ennuste HUS-alueen tartuntojen ja uusien varianttien kehitykselle seuraavan viikon aikana, jos nykyinen kasvuvauhti jatkuu. Tässä on oletettu, että varianttien osuus S-gen-negatiivisista on pysynyt 92.5 prosentin tasolla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Arkisto