Suomen epidemia 6. lokakuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Sairaalahoidon määrien erittäin nopea kasvu jatkuu. Nykyisellä kasvuvauhdilla sairaalahoidon määrä suhteessa väestöön nousee TAYS:n ja OYS:n alueilla seuraavan viikon aikana kaikkien aikojen pahimmalle tasolle.

  Sairaalahoidon ilmaantuvuus (eli sairaalahoidon määrä suhteessa väestöön) nousee erittäin nopeasti TAYS:n (Tampere) ja OYS:n (Oulu) alueilla. Lähes koko nousu on tapahtunut HYKS:n (Helsinki) ulkopuolella.

   Sairaalahoidon positiivisten osuus (mikä eliminoi testauksen vaihtelun) on selvässä nousussa. Alueiden välillä on suuria eroja. TAYS:n alueella sairaalahoidon positiivisten osuus nousee seuraavan viikon aikana koko epidemian korkeimmalle tasolle.

    Vakavasti sairaiden (teho-osastolla ja erikoissairaanhoidossa olevien) määrä on TAYS:n (Tampere) alueella noussut ensi kertaa samalle tasolle kuin HYKS:n alueella, vaikka HYKS:n alueella on 2.21m/0.91m = 2.4 kertaa niin paljon väestöä kuin TAYS:n alueella.

     @THLorg raportoinnissa on jälleen ongelmia: kaikki viimeisen viikon tartunnat puuttuvat. Ongelmat alkoivat viikko sitten (29.9.2022) ja ovat pahentuneet tämän viikon aikana (6.10.).

      Jaa sosiaalisessa mediassa

      Arkisto

      lokakuu 2022